Понад 3600 мешканців Хмельниччини з обмеженими фізичними можливостями шукають роботу

Суспільство

З початку цього року на обліку в центрах зайнятості Хмельниччини перебувало 36 тисяч безробітних, із них 3600 мають обмежені фізичні можливості.

Про це повідомили в Хмельницькому обласному центрі зайнятості.

Тут реєструють людей з обмеженими фізичними можливостями і допомагають у пошуку підходящої роботи, нараховують і виплачують  допомогу з безробіття тим, хто має на неї право, у разі потреби – організовують навчання.

«Нам вдалося вже працевлаштувати 856 осіб з інвалідністю. Вони працюють за такими професіями та посадами, як: бухгалтер, менеджер, агроном, провізор, юрист, сестра медична, електрогазозварник ручного зварювання, продавець тощо», – зазначили в центрі зайнятості.

Також організовано підготовку, перепідготовку та підвищення кваліфікації 244 осіб за актуальними професіями на ринку праці.

У разі неможливості оперативного працевлаштування, з різних вагомих причин, служба зайнятості залучає осіб з інвалідністю до громадських та інших робіт тимчасового характеру. Таким видом послуг скористалося 264 особи цієї категорії. Безробітні брали участь в благоустрої та озелененні населених пунктів і зони відпочинку, проводили інформування населення щодо отримання житлових субсидій, працювали з технічною документацією.

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм