Понад сто одиниць спецтехніки чистять сніг на дорогах Хмельниччини, люди просять не чіпати приватний сектор

Інфраструктура

Із пізнього вечора учора, 14 січня, до сьогоднішнього ранку дорожні служби Хмельниччини обробляли і розчищали автомобільні дороги державного значення. До цих робіт залучили 233 працівники та 139 механізмів.

За інформацією служби автодоріг в області, аби не допустити утворення ожеледиці на покритті під час випадання снігу, дорожники завчасно проводили обробку доріг протиожеледними матеріалами, іх використали 3100 тонни.

В обласному центрі на прибирання снігу виїхали понад два десятка одиниць спецтехніки. Насамперед розчищали вулиці, якими курсує громадський транспорт.

«Ще з вчорашнього вечора до 24.00 і сьогодні з 3-ої години ночі на дорогах міста працює 17 одиниць важкої техніки підприємства: 11 піскорозкидачів, 5 тракторів (МТЗ), обладнаних щітками, 1 навантажувач. Ще 2 одиниці спецтехніки (МТЗ-320) з обладнанням для розкидання піску курсують по тротуарах» – розповів виконувач обов’язків директора комунального підприємства по будівництву, ремонту та експлуатації доріг Анатолій Статкевич.

На вулиці міста вийшли двірники з усіх управляючих муніципальних компаній та комунальних підприємств, котрі розчищають від снігу прибудинкові території, посипають піщано-соляною сумішшю пішохідні зони. Тротуари від снігу звільняють і за допомогою спеціальної техніки, придбаної для УМК. Також сніг прибирають у парках та скверах міста.

Натомість, дописувачі соцмереж просять не посипати в приватному секторі «чудову засніжену дорогу», цим самим продовжити захоплення дітей зимою.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм