Правову оцінку створенню в Хмельницькому «міської ради» дасть СБУ

Суспільство

В оздоровчо-розважальному комплексі «СВ-КЛУБ» у місті Хмельницький провели «конференцію самоврядного Заходу», на якій створили «міську раду». Також «ліквідували» діючий виконавчий комітет і обрали «депутатів» та «голову ради».

Про це йдеться у відео трансляції від 21 жовтня на сторінці Facebook мешканця міста Дніпро  Анатолія Балахніна.

Судячи з відео, захід відбувається в «СВ» за участі 18 осіб, серед яких і власник цього закладу Віктор Вікарчук. З-поміж учасників «конференції» обрали 10 «депутатів міської ради», які для підтвердження процедури просто називали свої імена:  Валерій Тесленко, Денис Замазкін, Олена Роля, Ольга Уграк, Павло Білецький, Тетяна Москалюк, Валентина Гоменюк, Володимир Оліщук, Тетяна Духовська та Ірина Захарчук. За словами Анатолія Балахніна, вони зможуть стати діючими «депутатами» після прийняття присяги на урочистій сесії

На зібранні «головою ради» обрали Павла Білецького. «Секретар» Анатолій Балахнін заявив, що до новоствореної «міської ради» зможе долучитися кожен бажаючий і цей «орган» уповноважений здійснювати місцеве самоврядування:

«Прийнято рішення зборів надати раді повноваження здійснювати місцеве самоврядування на території нашого осередку до меж з сусідніми осередками…..Це абсолютна зброя, проти якої нічого не можуть зробити».

На скріншоті з відео «конференції» – Віктор Вікарчук


За словами Віктора Вікарчука, в Україні уже створено 32 таких «органи місцевого самоврядування» і це не юридична фірма, яка існує на теперішній  момент.

«Я ще раз хочу пояснити — це початок і ніхто себе ніким не назвав. Це просто установчі збори, щоб почати якусь певну процедуру. Далі будуть обиратися депутати, міський голова», – заявив власник «СВ» перед присутніми.

В управлінні Служби безпеки України у Хмельницькій області для «ХМ-ІНСАЙД» повідомили, що наразі інформація про створення цієї «міської ради» перевіряється.

«Жодних офіційних заяв з цього приводу до нас не надходило. Але інформація  нам відома, вона перевіряється, їй буде надана правова оцінка», – зазначила прессекретар відомства Людмила Рябчук.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм