У хмельницькому гіпермаркеті відкрили пункт допомоги в отриманні COVID-сертифікатів

Суспільство

Мешканці Хмельниччини, які потребують допомоги при отриманні СOVID-сертифікату в застосунку чи на порталі «Дія», можуть безкоштовно звернутися до спеціальних пунктів підтримки цього сервісу. Сьогодні, 20 листопада, такий пункт Команди підтримки «Дії» запрацював у гіпермаркеті в Хмельницькому. А всього в області їх функціонуватиме 15.

Пункт підтримки у гіпермаркеті «Епіцентр», що по вулиці Зарічанська, відкрили заступник голови ОДА Володимир Білик та керівник з розвитку електронних послуг у Мінцифрі Мстислав Банік спільно з волонтерами, які безоплатно надаватимуть консультації громадянам.

Як зазначив Мстислав Банік, чимало людей вперше починає користуватись застосунком, і багато хто стикається з певними труднощами та потребує допомоги при завантаженні COVID-сертифікату чи COVID-сертифікату про одужання. Особливо зараз, коли більшість регіонів України, у тому числі Хмельниччина, перебувають у «червоній зоні» протиепідемічних обмежень, такий документ треба завжди мати при собі.

«Волонтери допомагатимуть та надаватимуть покрокові роз’яснення громадянам, як встановити та користуватися застосунком «Дія». Якщо людина не має смартфона, команда підтримки допоможе створити власний кабінет громадянина на вебпорталі diia.gov.ua та отримати сертифікат з QR-кодом. Також не менш важливим є надання консультацій у разі, якщо COVID-сертифікат не відображається чи допущена помилка у медичних даних», – додав Мстислав Банік.

За словами Володимира Білика, у Хмельницькій області передбачається відкриття 15 таких пунктів підтримки. Крім цього, розглядається можливість їх функціонування у центрах масової вакцинації та надання консультацій у ЦНАПах. Наразі вже працює 4 пункти Команди підтримки «Дії» у Кам’янець-Подільському районі.

Зауважимо, що запуск пунктів Команди підтримки «Дії» по всій Україні реалізований за допомогою проєкту «Цифрові, інклюзивні, доступні: підтримка цифровізації державних послуг в Україні», що впроваджується ПРООН за підтримки Швеції. А також за підтримки Програми EGAP Фонду Східна Європа, що фінансується урядом Швейцарії спільно з регіональними командами цифровізації України.

З переліком та адресами всіх пунктів Команди підтримки «Дії» на Хмельниччині можна ознайомитися ТУТ.

(За матеріалами пресслужби Хмельницької ОДА) 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм