Реабілітація військових та навчання студентів: Хмельниччина співпрацюватиме зі Сілезьким воєводством

Суспільство

З перших днів великої війни Польща простягнула руку допомоги українському народу. Потужну підтримку надає і для Хмельниччини. Про це зазначив начальник обласної військової адміністрації Сергій Гамалій під час зустрічі онлайн з Якубом Хелстовським, маршалеком Сілезького воєводства (Województwo śląskie).

Онлайн зустріч Гамалія зі Хелстовським (фото пресслужби Хмельницької ОВА)

Співрозмовники, як зазначають в ОВА, обговорили питання двосторонньої взаємодії у галузях медицини та освіти. Зокрема, йшлося про лікування та реабілітацію поранених у боях військовослужбовців.

Наразі одним із актуальних є питання лікування та реабілітація військових, які отримали травми на війні, адже ми всі розуміємо, що варварські дії рашистів, бомбардування та обстріли територій нашої країни не проходять без травм та жертв як військовослужбовців, так і цивільного населення. Тож ми прагнемо забезпечити для них повноцінні умови для лікування та реабілітації, бо життя українців для нас – найвища цінність,” – зазначив Сергій Гамалій.

Також обговорили і можливість обміном досвідом між студентами. Зокрема, проведення спільних лекцій між українськими та польськими вишами. Розповів очільник ОВА і про хід навчального процесу на Хмельниччині. Він зазначив, що очне навчання відновлено не в усіх освітніх закладах, адже для цього мають бути створені безпечні умови. Водночас, в області запрацювали релоковані учбові заклади, тут подбали про умови для навчання та проживання студентів. 

В адміністрації додають, що пан Якуб висловив переконання, що Україна переможе у цій війні, а Республіка Польща та польський народ й надалі допомагатимуть та підтримуватимуть українців в усіх сферах життєдіяльності.

Нагадаємо, у Польщі начальник Хмельницької ОВА вітав польський народ із національним святом та дякував за допомогу українцям.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм