У Польщі начальник Хмельницької ОВА вітав з національним святом та дякував за допомогу українцям

Суспільство

У ці дні Республіка Польща відзначає національне свято – День Війська Польського. З такої нагоди із робочим візитом у дружній сусідній країні перебуває начальник Хмельницької ОВА Сергій Гамалій.

Про це посадовець повідомив у Telegram. За його словами, він мав честь особисто привітати наших побратимів – поляків з Днем Війська Польського та 102-ю річницею Варшавської битви.

Президент Польщі Анджей Дуда (зліва) та Сергій Гамалій під час урочистостей 

Сьогоднішні події вкотре демонструють, що без потужного війська та підтримки дружніх країн неможливо мирно жити поряд з ворожо налаштованим сусідом. Ще 102 роки тому Польща зупинила наступ більшовицької навали на Європу та зберегла свою незалежність. Союзником польських військ були українські військові з’єднання УНР. Сьогодні ж ми стримуємо орків, а Польща допомагає нам у протистоянні з тим самим загарбником”, – прокоментував Сергій Гамалій.

Також додав, що вдячний за запрошення Державному секретарю Канцелярії Президента Республіки Польща Яцеку Сєвєрі та Президенту України Володимиру Зеленському за довіру і можливість подякувати усім полякам від імені українців за важливу для нашої країни допомогу.

Зауважимо, що з початку широкомасштабної війни в Україні Хмельницька область отримала десятки тонн гуманітарної допомоги від польського народу. Також після візиту на Хмельниччину дружина Президента Польщі Агата Корнгаузер-Дуда подарувала подільським дітям комп`ютерну техніку. 

(Фото з Telegram Сергія Гамалія та Facebook польського політика Марціна Кулашека)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм