Рекордну кількість сіянців виростять у лісових розсадниках на Хмельниччині

Екологія

Лісівники почали вирощування посадкових матеріалів на наступні сезони. У лісових розсадниках Хмельницької області цьогоріч планують виростити рекордну кількість сіянців.

У пресслужбі Подільського лісового офісу повідомляють, що на Буковині, Хмельниччині та Тернопільщині кардинально збільшили обсяги посадкового матеріалу. Наразі в лісових розсадниках уже з’являються перші паростки. Сіянці вирощують у спеціальних коробах, теплицях або у ґрунті.

Загалом лісівники філій планують висіяти 8,3 гектара і виростити 17 мільйонів сіянців. Рекордну їх кількість – 7,5 мільйона — висіяли цьогоріч на Хмельниччині. Удвічі менше висіяли на Буковині, а на Тернопільщині – 5,4 мільйона. Ще в розсадниках підростають 880 тисяч сіянців, створених минулого року.

Вирощують у розсадниках здебільшого дуб, сосну, модрину, ялину та інші листяні, хвойні і декоративно-чагарникові породи. Уже наступного року з них створюватимуть ліси у рамках програми Президента “Зелена країна””, – додають в Подільському лісовому офісі.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм