Роботу енергоблоків Хмельницької АЕС зупинено, – МАГАТЕ

Україна зупинила енергоблок №1 Хмельницької атомної електростанції.

Про це вчора ввечері, 2 квітня, заявив генеральний директор Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Маріано Гросі.

«За словами України, із існуючих в країні реакторів працюють сім, у тому числі два на підконтрольній Росії Запорізькій АЕС, три на Рівненській та два на півдні України. Інші реактори зупинені на регулярне технічне обслуговування, включаючи обидва блоки Хмельницької АЕС», – йдеться у заяві МАГАТЕ.

Хмельницька АЕС на офіційній сторінці у Фейсбуці повідомила, що станом на сьогодні, 3 квітня, продовжує працювати в штатному режимі.

«Порушень умов безпечної експлуатації енергоблоків немає. Радіаційний, протипожежний та екологічний стан у ВП ХАЕС та зоні спостереження не змінювався та перебуває у межах норми. Основне обладнання реакторних відділень енергоблоків, приміщення, будівлі, периметри захищених зон та прилеглих територій перебувають під посиленою охороною», – зазначають в пресслужбі ХАЕС.

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, з 18 лютого енергоблок №2 Хмельницької АЕС відключено від енергомережі для проведення капітального планово-попереджувального ремонту тривалістю 92 дні.

За заявою Всесвітньої асоціації організацій, що експлуатують атомні електростанції (ВАО АЕС), обидва енергоблоки Хмельницької АЕС переводять до Паризького центру асоціації.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм