Семеро мешканців Хмельниччини померли від неідентифікованого коронавірусу

Здоров‘я

Упродовж трьох перших місяців цього року на Хмельниччині народилося у два з половиною раза менше осіб, аніж померло.

За інформацією головного управління статистики в Хмельницькій області, впродовж січня-березня обірвалося життя 5 856 краян.

Більшість із них – 3 407 осіб – померло від хвороб системи кровообігу, 590 – через злоякісні новоутворення, ще у 543 померлих при клінічних і лабораторних дослідженнях виявлено симптоми, ознаки та відхилення від норми. У 208 випадках причиною смерті стали зовнішні фактори (нещасні випадки, алкогольне отруєння, самоушкодження, злочини), 77 відійшли у світи від грипу і пневмонії, 23 – від туберкульозу і ВІЛ/СНІДу.

«521 летальних випадок пов’язано з наслідками захворювання на COVID–19, у тому числі в 514 осіб вірус ідентифікований, у  7 – неідентифікований», – йдеться в інформації установи.

Водночас, за січень-березень в області народилося 2 177 малят, понад половину з них – 1 251 – на території новоутвореного Хмельницького району, менше ніж по пів тисячі – в Шепетівському та Кам’янець-Подільському районах, 518 – в обласному центрі.

«Загалом, чисельність населення регіону на 1 квітня становила 1 240 311 осіб, кількість мешканців скоротилася на 3 679», – констатують в облстаті.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм