Шепетівські лісівники розводять благородних оленів (ФОТО)

Екологія

У Шепетівському лісгоспі почали розводити благородних оленів. Одного самця і п’ять самок придбали восени минулого року на Волині. А цьогоріч, за спостереженнями лісівників, вже можна буде очікувати приплід.

Вольєр для тварин облаштували на майже 8 гектарах, повідомляють в Хмельницькому облуправлінні лісомисливського господарства.

«Для тварин тут справжній рай: пасовище, ліс, підгодівельний комплекс з укриттям, а поблизу є озеро, куди олені ходять на водопій. Звірі уже адаптувалися і почувають себе у вольєрі досить вільно. Зазвичай, коли єгері насипають їжу в годівниці, тварини – тут як тут», – розповідають в лісогосподарстві.

До раціону входять кукурудза, овес, сухе сіно і листяні віники. А загалом, харчування для дичини підібрали з необхідними вітамінами і без жодної хімії. Запаси запаси на зиму лісівники робили самі і заздалегідь.

«На добу для одного оленя йде 3 кілограми зерна. А 70 відсотків кормів звірі добувають самі: їдять жолуді та гілля», – уточнюють в ХОУЛМГ.

Лісівники постійно наглядають за оленями та дбають про збільшення поголів’я. Кажуть, спостереження за деякими самками свідчать, що на весну слід чекати приплід. Тож згодом, коли народиться молодняк і кількість оленів зросте – їх випускатимуть у ліс.

(Фото ХОУЛМГ)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм