Школа на пів мільйона: на Хмельниччині не змогли продати приміщення навчального закладу

Суспільство

Аукціон із продажу колишнього приміщення початкової школи в селі Порохня, що на Волочищині, не відбувся. Станом на кінцевий строк 14 червня не надано жодної пропозиції щодо його купівлі.

Про це свідчать дані електронної системи «Prozorro».

Йдеться про громадський будинок, школу загальною площею 1 279,7 квадратного метра по вулиці Гараріна, 10, в селі Порохня Війтовецької селищної громади. Окрім будівлі школи, в лот входить підвал, прибудова, вбиральня, котельна.

Перша очікувана вартість становила 498 469 гривень без ПДВ. Оскільки охочих на придбання не знайшлося, то вчора ввечері очікувану  ціну було зменшено удвічі – до 249 234, 50 гривні з ПДВ та лот виставлено повторно на аукціон зі зниженням стартової ціни. Електронні торги мають відбутися 5 липня.

Зауважимо, що Порохнянський навчально-виховний комплекс «Загальноосвітня школа І ступеня – дошкільний навчальний заклад» у зв’язку з освітньою реформою в 2018 році було реорганізовано шляхом перетворення у заклад дошкільної освіти «Пролісок». Початкову школу закрили, а її приміщення рішенням Війтовецької селищної ради у травні 2021 року виставили на торги як об’єкт малої приватизації.

ДО ТЕМИ: Фонд держмайна повторно виставив на онлайн-аукціон об’єкт культурної спадщини в місті Деражня, удвічі знищивши вартість.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм