Шостий день війни: про ситуацію на Хмельниччині розповів Сергій Гамалій

Суспільство

Начальник Хмельницької обласної військової адміністрації Сергій Гамалій на вечірньому брифінгу повідомив, що на шостий день російської окупації у нашій країні ситуація в регіоні наразі контрольована.

На Хмельниччині повноцінно запрацював мобільний застосунок «Повітряна тривога». Його дію вже змогли перевірити мешканці області під час сповіщення про тривогу, яке лунало сьогодні двічі.

«Щоби отримати сигнал на телефон, необхідно скачати цей додаток через Google Play Market або App Store. Далі обрати область і дозволити отримувати сповіщення. Зараз ми працюємо над вдосконаленням сигналу, щоби поділити окремо на райони, оскільки він поки що діє  загалом на область», – зауважив очільник ОВА.

Також зазначив, що Хмельниччина прийняла вже 78 тисяч переселенців з різних регіонів, в тому числі й транзитних. Зараз тимчасово проживає 11 тисяч внутрішньо переміщених людей.

Крім того, за словами Сергія Гамалія, силами Центру гуманітарної допомоги відправлено більше 23 автомобілів різного тоннажу та наповнення в різні куточки України. 13 вантажівок автомобілів з гуманітарною допомогою від небайдужих громадян надійшло до Центру, яку надалі формуватимуть і відправлятимуть туди, де найбільше цього потребують.

Щодо поширення інформації про нібито приземлення парашутистів неподалік Хмельницького, посадовець повідомив, що йдеться не про людей, а безпілотник.

«Дійсно, здійснив посадку безпілотний літальний апарат. При посадці відбувається викид парашута. Цей апарат не був пошкоджений, його передадуть в ЗСУ для подальшого виконання завдань. Жодних диверсантів на території області не виявлено, групи оперативного реагування постійно слідкують за такими подіями, проводять огляд периметру, тому ситуація є контрольованою», – сказав начальник ОВА.

Наостанок додав, що блок-пости на в’їздах-виїздах області, які з першого дня війни хаотично будувалися в різних населених пунктах, будуть демонтовані, щоби не заважали руху транспорту.

Нагадаємо, на Хмельниччині обстріляли автомобіль з військовими: один загинув, ще один поранений. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм