Суд на два місяці відсторонив від посади директора «Хмельницькводоканалу», підозрюваного в розтраті 3,7 млн грн

Кримінал

Хмельницький міськрайонний суд задовольнив клопотання слідчого відділу розслідування особливо тяжких злочинів ГУНП в Хмельницькій області та відсторонив від займаної посади директора Міського комунального підприємства «Хмельницькводоканал» на строк по 17 вересня 2021 року.

Про це свідчить ухвала від 20 липня.

Суд погодився з доводами органу розслідування про те, що перебуваючи на посаді директора «Хмельницькводоканалу», підозрюваний «матиме реальну можливість вчинити дії, спрямовані на знищення документів, які мають чи можуть мати значення для досудового розслідування і судового розгляду провадження, може впливати на свідків його злочинної діяльності, продовжити протиправну діяльність, іншим чином протиправно перешкоджати кримінальному провадженню».

Як повідомляв ХМ-ІНСАЙД, директора комунального підприємства підозрюють в службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 Кримінального кодексу України), та керівника столичного товариства – у привласненні чужого майна, шляхом зловживання службовим становищем, вчиненого в особливо великих розмірах, та службовому підробленні (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 Кримінального кодексу України).

За матеріалами справи, встановлено, що у 2019 році між МКП «Хмельницькводоканал» та ТОВ  «Науково-виробнича фірма «Екологія України» (місто Київ) укладено договір підряду про виконання будівельно-монтажних робіт з реконструкції системи знезараження питної води по проспекту Миру, 36/2А у місті Хмельницький. Ціна договору складає 11 647 886,88 гривні.

Згодом директору комунального підприємства надано, а ним – підписано, документи, в яких містились завідомо неправдиві відомості щодо завищеної вартості комплекту обладнання для знезараження питної води на загальну суму 3 736 597,32 гривні.

Надалі, на підставі завірених документів, казначейством перераховані кошти на рахунок ТОВ «Науково-виробнича фірма «Екологія України» для оплати виконаних підрядних робіт, чим завдано майнової шкоди територіальній громаді в особі Хмельницької міської ради на вказану суму.

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм