Суд обрав домашній арешт посадовцю з Шепетівки, який тяжко травмував двох жінок

Кримінал

Запобіжний захід у виді домашнього арешту обрав суд посадовцю Шепетівського підрозділу філії Державної установи «Центр пробації» у Хмельницькій області. Також його відсторонено від посади.

Про це повідомили у пресслужбі Хмельницької обласної прокуратури.


Нагадаємо, дорожньо-транспортна пригода сталась 17 листопада цього року по вул. М. Островського у м. Шепетівка.

 Зазначений посадовець, керуючи автомобілем «KIA Optima» у вечірню пору доби, не врахував дорожньої обстановки, не надав переваги у русі пішоходам, які переходили проїзну частину на нерегульованому пішохідному переході, та здійснив на них наїзд.

 Внаслідок аварії двоє жінок віком 34 та 35 років отримали тяжкі тілесні ушкодження та наразі перебувають на лікуванні.

Після вчиненого водій залишив автомобіль посеред дороги та зник з місця події. Наступного дня він самостійно звернувся до органів поліції, де його і було затримано.

 За процесуального керівництва Хмельницької обласної прокуратури слідчими ТУ ДБР, розташованого у місті Хмельницькому, водію повідомлено про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило потерпілим тяжке тілесне ушкодження).

 Згідно зі санкцією статті, за вчинення такого злочину передбачено покарання у виді позбавлення волі на строк від 3 до 8 років з позбавлення права керувати транспортними засобами на строк до 3 років або без такого.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм