Суд покарав полончанина, який на вимогу надати дозвіл на карабін спрямував зброю на поліцейських

Кримінал

17 000 гривень штрафу, позбавлення права керування транспортними засобами на 1 рік та оплатне вилучення нарізного мисливського карабіна й 10 патронів – таке стягнення наклав Полонський районний суд на жителя міста Полонне.

Пригода трапилась увечері 18 червня 2022 року в с. Титьків Шепетівського району. Правоохоронці зупинили автомобіль «Volkswagen Amarok». Їхню увагу привернув нарізний мисливський карабін, споряджений набоями, який 52-річний водій віз без спеціального чохла або кейса.

На вимогу пред’явити дозвіл на зброю він спочатку спрямував карабін на поліцейських та згодом таки показав документ.

Помітивши у водія ознаки алкогольного сп’яніння (запах алкоголю, порушення координації рухів, поведінка, що не відповідає обстановці), правоохоронці запропонували йому пройти тест на тверезість. Драгер показав 1,35 проміле. З таким результатом він не погодився й заявив про бажання пройти огляд у лікарні та зрештою від нього відмовився.

Дослідивши докази у справі, зокрема, протоколи про адміністративні правопорушення, акт огляду на стан алкогольного сп’яніння, письмове направлення водія на огляд до медичного закладу, протоколом огляду та вилучення вогнепальної зброї та боєприпасів, відеозапис поліції, суд дійшов висновку про винуватість полончанина в інкримінованих адмінправопорушеннях.

«Суддя вважає за доцільне накласти на [нього] стягнення за скоєні ним адміністративні правопорушення в межах санкції встановленої у ч. 1 ст. 130 КУпАП (відмова від проходження відповідно до встановленого порядку огляду на стан алкогольного сп’яніння) та за ч. 1 ст. 191 КУпАП (порушення правил перевезення вогнепальної мисливської зброї). Також застосувати додаткове стягнення у виді оплатного вилучення зброї і бойових припасів», – зазначає суд.

Постанова може бути оскаржена у апеляційному порядку.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм