Суд зобов’язав мера Кам’янця-Подільського публічно спростувати неправдиву інформацію

Політика

Кам’янець-Подільський міськрайонний суд зобов’язав міського голову Михайла Посітка спростувати недостовірну інформацію, висловлену на адресу одного з місцевих депутатів під час сесії. Крім того, за свої слова мер має сплатити моральну шкоду.

Про це свідчить рішення суду від 29 жовтня, оприлюднене 4 листопада.

Як встановив суд, 23 грудня 2020 року в Кам’янці-Подільському відбулося засідання сесії міської ради. Під час виступу на ній депутат від партії «Європейська солідарність» Василь Кобильник засуджував несправедливий, на його думку, розподіл бюджету громади на наступний рік. Після цього міський голова Кам’янця-Подільського, представник від ВО  «Свобода», Михайло Посітко, звертаючись до депутата, сказав: «…Ви забуваєте один момент: Ви десять років грабували це місто, 10 років»… « і тому оцінку Вашим цим рокам роботи, звичайно зараз нададуть, в тому числі, і правоохоронні органи».

Згодом Василь Кобильник звернувся до Кам’янець-Подільського міськрайонного суду з позовом до Михайла Посітка та міської ради про спростування недостовірної інформації, захист честі, гідності, ділової репутації та відшкодування моральної шкоди.

Рішенням суду слова «…Ви забуваєте один момент: Ви десять років грабували це місто, 10 років»… « і тому оцінку Вашим цим рокам роботи, звичайно зараз нададуть, в тому числі, і правоохоронні органи» визнані недостовірними та такими, що порушують честь, гідність та ділову репутацію Василя Кобильника, та зобов’язано Михайла Посітка після набуття рішенням чинності їх спростувати на найближчому засіданні сесії міської ради.

Крім того, міський голова має відшкодувати депутату моральну шкоду в розмірі 1 гривні, як і вимагав позивач. Щодо зобов’язання Кам’янець-Подільської міськради спростувати зазначену недостовірну інформацію  шляхом опублікування на офіційному сайті, суд у задоволенні цієї вимоги позивачу відмовив.

Однак на це рішення ще може може бути подана апеляційна скарга впродовж 30 днів з дня його проголошення.

Нагадаємо, законністю забудови на території Кам`янець-Подільської лікарні займеться НАБУ. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм