Сумський “Кадетський корпус” передислокують до Хмельницького

Освіта

Ліцей-інтернат з посиленою військово-фізичною підготовкою “Кадетський корпус” імені І.Г.Харитоненка Державної прикордонної служби України переїжджає із Сум до Хмельницького. Таке рішення було ухвалено ще два місяці тому керівництвом відомства, аби убезпечити вихованців від загроз, пов’язаних із близькістю ворога, та зберегти кадровий військовий потенціал.

Тоді викладачі та ліцеїсти заперечувати проти передислокування в інше місто, пояснюючи це, передовсім, необхідністю завершити навчальний рік. Тепер майбутні військові і прикордонники навчатимуться на території Хмельницького обласного ліцею-інтернату. Нині тут триває вступна кампанія. Документи, як йдеться в сюжеті ТРК “Місто”, прийматимуть до 23 липня.

За словами старшого лейтенанта “Кадетського корпусу” Олександра Труфаненка, заклад здійснює виховання ліцеїстів 8-11 класів. У Хмельницькому їм надано всі комфортні умови для навчання: сучасні аудиторії, спортивний майданчик, басейн, тренажерна зала. Режим залишатиметься незмінним.

​“Підйом у нас в 6.30, ліцеїсти роблять ранкові процедури, далі фізична зарядка, сніданок, а тоді починаються навчання”, – розповідає офіцер.

Ліцеїстам заборонено фізично або морально ображати товаришів, курити, вживати спиртні напої. За це їх можуть відрахувати.

Наразі документи для вступу приймають від семикласників та дев`ятикласників з усіх регіонів країни. Є й пільгові категорії — діти військовослужбовців, учасників бойових дій, позбавлені батьківського пікування, напівсироти. Вступні випробування розпочнуться з 25 липня.

Насамперед, це медичний огляд, ліцеїст повинен бути придатним для підвищених військових навантажень. Далі психологічний відбір за тестами. І третє — фізпідготовка. Після цього починаються вступні іспити: українська мова (диктант), математика та іноземна мова”, – роз’яснює старший офіцер закладу Олександр Харченко.

З більш детальними умовами вступу та навчання можна ознайомитись на сайті “Кадетського корпусу”.

Нагадаємо, на Хмельниччину з небезпечних регіонів евакуювали чотири виші.  

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм