Терапію від службових собак отримують у Хмельницькому родини з охоплених війною регіонів (ФОТО, ВІДЕО)

Суспільство

З початку повномасштабної війни Хмельниччина прийняла близько 400 000 осіб із регіонів, де тривають активні бойові дії. Понад третина з них знайшла прихисток саме в обласному центрі. Волонтери та громадські активісти працюють з такими сім’ями, щоби вони швидше соціалізувалися і почувалися в подільському місті максимально комфортно. Одним із таких засобів є спілкування зі службовими собаками.

Як інформують в поліції Хмельниччини, благодійний фонд “Карітас” постійно організовує різні активності для внутрішньо переміщених осіб. Цього разу вони завітали до поліцейського кінологічного центру.

Гості познайомились зі специфікою роботи кінологів, поспілкувались із чотирилапими помічниками поліцейських і навіть самі спробували себе у ролі їхніх наставників.

Собаки — це те, що дає додатковий ресурс, можливість переключитись на позитив. І діти, і дорослі отримують від них неповторні емоції. Тож це є і своєрідною терапією”, – говорить представниця фонду Леся Медвечук.

Особливо щемливо, коли дітки з Маріуполя, Енергодара, Покровська згадують своїх домашніх улюбленців, з якими змушені були розлучитися.

Знайомила гостей з роботою кінологічного центру інспектор-кінолог Інна Герасімова. Їй, за інформацією поліції, дуже близькі переживання цих людей, адже сама теж була змушена покинути рідний Маріуполь і зараз будує нове життя на Хмельниччині.

Так приємно бачити на обличчях діток щирі усмішки і спокій та радість від цього в очах їхніх батьків. Собаки дуже добре впливають на емоційний стан, тож ми і надалі проводитимемо подібні зустрічі”, — говорить кінологиня.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм