Торговець у Хмельницькому намагався підкупити начальника відділення поліції

Кримінал

Дільничні офіцери поліції склали в Хмельницькому на 35-річного чоловіка протокол за незаконну торгівлю. Аби уникнути адміністративної відповідальності, правопорушник пішов “домовлятися” з начальником відділення поліції. Натомість, отримав в додаток до протоколу ще й кримінальне провадження.

За інформацією Хмельницького районного управління поліції, 10 червня дільничні офіцери відділення поліції № 1 під час відпрацювання місцевих ринків виявили чоловіка, який торгував з декількох точок харчовими продуктами без належних документів та у невстановленому місці.

“Правоохоронці склали адміністративні матеріали за ч. 1 ст. 160 (Торгівля в містах з рук на вулицях, площах, у дворах, під’їздах, скверах та в інших невстановлених місцях) КУпАП. Аби уникнути відповідальності, торговець прийшов до відділення поліції і намагався надати начальнику неправомірну вигоду  – 2 000 гривень. Працівник поліції одразу ж викликав на місце події слідчо-оперативну групу”, – повідомили в РУП.

За цим фактом слідчі відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) КК України. Санкція статті передбачає альтернативні види покарання, найсуворіше з яких — до 4 років позбавлення волі. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм