Турецька компанія взялася активно ремонтувати дорогу на Летичівщині (ФОТО)

Інфраструктура

На ділянці автодороги М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка, що в напрямку від села Голосків до межі з Вінницькою областю, тривають ремонтні роботи.

Підрядником є турецька компанія «Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret ve Sanayi A.S.», яка в 2020 році розпочала роботи з реконструкції та капітального ремонту на ділянці протяжністю майже 41 км, відповідно до рекомендацій EuroRAP.  Проєкт фінансується за кошти Міжнародного банку реконструкції та розвитку та вартує майже 55 мільйонів доларів.

За інформацією Служби автомобільних доріг Хмельницької області, проєктом передбачено посилення існуючого покриття автодороги, влаштування додаткових смуг руху, пішохідних доріжок та тротуарів, велодоріжок, сучасного діодного освітлення, перебудова споруд водовідведення, влаштування заїздних кишень, посадкових майданчиків та автопавільйонів для пасажирів, облаштування окремих ділянок технічними засобами організації дорожнього руху, нанесення дорожньої розмітки сучасними довговічними матеріалами, облаштування острівців безпеки на пішохідних переходах, встановлення бар‘єрного огородження.

«Наразі підрядником уже розпочато роботи з капітального ремонту мосту в селі Голосків через річку Південний Буг. Також, на ділянці протяжністю близько кілометра виконано фрезерування покриття лівої смуги автошляху», – зазначили в САД.

Наголосили, що тут встановлено світлофорне регулювання черговості руху. Тож водіям, особливо в місцях роботи великогабаритної дорожньої техніки, слід бути уважними та обережними.

Також у САД додали, що за власною ініціативою підрядника, за сприятливих погодних умов,  систематично виконуються роботи з ліквідації аварійної ямковості.

«Станом на сьогодні, 30 березня, бригади робітників та дорожньої техніки працюють уже в селі Вербка. Підрядник обіцяє ліквідувати аварійну ямковість та забезпечити умовний проїзд цією ділянкою автошляху уже до кінця місяця», – зауважили автодорожники.

Нагадаємо, автодорога М-12 Стрий – Тернопіль – Кропивницький – Знам’янка є частиною міжнародного транспортного коридору «GO Highway». У 2017 році тендер на ремонт ділянки дороги від Летичева до Хмельницького виграла китайська компанія «Xinjiang Communications Construction Group Co. Ltd». Однак, через недотримання умов договору, в 2019 році Міжнародний банк реконструкції та розвитку розірвав контракт із китайським підрядником. Згодом ереможцеминового тендеру  стала турецька компанія «Onur Taahhut Tasimacilik Insaat Ticaret ve Sanayi A.S.».

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм