У громаді на Хмельниччині відмовились від вивчення російської мови і встановили “особливий режим” для церков МП

Культура

Низку важливих рішень, які зараз мають стратегічне значення для нашої держави, ухвалили сьогодні, 26 травня, на сесії Шепетівської міської ради. Про це на своїй сторінці Facebook повідомив міський голова Віталій Бузиль.

За його словами, у зв’язку із повномасштабним вторгненням російських військ на територію України, численними фактами “примусової русифікації та насильницького поширення просякнутої великодержавним шовінізмом та фашизмом культури спільноти росіян”, депутати підтримали виключення із плану нового навчального 2022-2023 року вивчення предмету “російська мова” в закладах освіти Шепетівської міської територіальної громади.

Крім того, як наголосив Віталій Бузиль, щоби не допустити розколу громади на релігійному підґрунті та спекуляції на віруваннях її мешканців, одноголосно прийнято рішення про заборону УПЦ МП та релігійним організаціям, які є частиною російської православної церкви, діяльність, заклики та розповсюдження інформації, що несуть загрозу національній безпеці, суверенітету і територіальній цілісності України.

Рішення передбачає введення особливого режиму їхньої роботи, що включає заборону участі у громадських панахидах за захисниками та захисницями України, загиблими в російсько-українській війні, та проведення зборів, мітингів, ходів та всіх інших масових заходів в межах Шепетівської міської територіальної громади”, – зауважив міський голова.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм