У Хмельницькому прооперували маленького киянина з вогнепальним пораненням

Здоров‘я

У КНП «Хмельницька міська дитяча лікарня» нині перебувають  понад 60 пацієнтів. Десятеро — це діти з Київської, Запорізької та Харківської областей. Сьогодні лікарі прооперували маленького киянина з вогнепальним пораненням ноги.

Аби швидко реагувати на сигнали повітряної тривоги та евакуювати хворих, палати реанімації лікарні перенесли частково на перший поверх. Тут зараз двоє дітей, йдеться в сюжеті ТРК «Місто». Одна дитина одужує після аварії.

«Вчора увечері до нас поступила дитина з Києва з вогнепальним поранення у ділянку стегна. Наскільки відомо, це поранення було ще 1 березня. Станом до вчорашнього дня хлопчик отримував невідкладну допомогу, кровозупинюючі, а сьогодні його успішно прооперували. Зараз стан хлопчика важкий. Його батько теж має поранення, обидві кінцівки уражені, але тільки м’які тканини», – розповідає медична директорка Катерина Дем’яник.

За її словами, діти до медзакладу поступають з інфекційними захворюваннями, зі зневодненням. Лікарня має необхідний запас медикаментів та харчів, працює у цілодобовому режимі. В неонатальному відділенні наразі є 13 малюків, троє – у реанімації. Також хмельницькі лікарі продовжують виїжджати до маленьких пацієнтів.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм