У Хмельницькому судитимуть прихильницю «руського міра» (ФОТО)

Кримінал

Поліцейські спільно з працівниками СБУ викрили 50-річну жительку обласного центру у колабораційній діяльності. Досудове розслідування щодо неї уже завершили та скерували обвинувальний акт до суду.

Як повідомляють в ГУНП в Хмельницькій області, встановлено, що хмельничанка протягом лютого-квітня 2022 року на особистій сторінці у соцмережі публікувала відеоматеріали, які заперечували факт збройної агресії проти України та поширення державного суверенітету України на тимчасово окуповані території. Також вона здійснювала публічні заклики до підтримки рішень та дій держави-агресора і відверто прославляла військовослужбовців РФ, які беруть участь у збройній окупації України.

За інформацією Управління СБУ Хмельниччини, йдеться про медичну працівницю. 

Під час санкціонованого обшуку у колаборантки в помешканні виявлені російські прапори та інші предмети з символікою країни-агресора. Правоохоронці вилучили й технічні засоби, на яких були зафіксовані факти протиправної діяльності.

29 червня дізнавачі Хмельницького райуправління за процесуального керівництва обласної прокуратури повідомили жінці про підозру у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 111-1 (Колабораційна діяльність) Кримінального кодексу України. Досудове розслідування завершене, матеріали провадження з обвинувальним актом направлено до суду. Санкція статті передбачає позбавлення права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 15 років.

Нагадаємо, радник мера на Хмельниччині заперечував війну проти України: його судитимуть

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм