У Хмельницькому відбудеться Всеукраїнський конкурс естрадної пісні імені Миколи Мозгового

Культура

Другий фінальний тур Всеукраїнського конкурсу естрадної пісні імені Миколи Мозгового відбудеться у Хмельницькій обласній філармонії. Участь у ньому візьмуть молоді митці із 16-ти областей.

Цей конкурс є даниною пам’яті видатному земляку, унікальному українському естрадному співаку, композитору-пісняру, народному артисту України Миколі Мозговому, який народився у селі Сарнів на Хмельниччині.

Журі відзначило надзвичайно високий рівень підготовки учасників. А їх, за словами директорки конкурсу, заслуженої артистки України Майі Онищук, є 92 із 16-ти областей України. Від Хмельниччини виступлять учасники з обласного центру та Старокостянтинова.

Це єдиний в країні конкурс, який проводиться у супроводі оркестру, в даному випадку нашого обласного академічного музично-драматичного театру імені Михайла Старицького. Відбір досить серйозний, тому що, щоб виконати пісню Миколи Мозгового, потрібно мати певний багаж напрацювань, фізіологію, розуміння. Тому не кожен зможе виконати пісню Мозгового, це досить важко. Це не попса, це класика української естради. І мені приємно, що наша молодь це любить, вивчає, намагається подати, хоч і по-своєму, але вони розуміють, що це є основа української естради”, – сказала Майя Онищук на брифінгу.

Голова журі, народний артист України Анатолій Матвійчук, наголосив, що такий конкурс має всі підстави стати міжнародним задля популяризації творів української екстради.

Велика шана вам за те, що підтримуєте пам’ять свого знаменитого земляка — Миколи Мозгового. Його пісні є типовими представниками тієї української течії, яка заснована на українській мелодиці, українській традиції. Ми повинні підтримувати молодих виконавців, які хочуть розвивати національну культуру і пісню не лише в своїй країні, а й в усьому світі”, – сказав артист.

Конкурс розпочнеться у філармонії завтра, 2 червня, о 16.00. Вхід – вільний.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм