У Хмельницькому за майже 9 млн грн продається комплекс держпідприємства з працівниками

Економіка

На приватизацію виставлено єдиний майновий комплекс державного підприємства «Подільський експертно-технічний центр Держпраці» – провідне підприємство в галузі надання послуг з питань охорони праці та промислової безпеки по Хмельницькій області.

За інформацією Фонду держмайна, це – фактично готовий бізнес з колективом фахівців, які пройшли відповідну підготовку, атестацію і сертифікацію. Крім можливості надання сервісних послуг, новий власник отримає лабораторії, майстерні, навчальні класи та іншу нерухомість центру.

Основна будівля Подільського ЕТЦ Держпраці розташована в центральній частині Хмельницького на вулиці Іван Франка, належить до зразків міської забудови середини ХХ століття і включена до Переліку щойно виявлених об’єктів культурної спадщини Хмельницької області за видом «архітектура та містобудування».

До об’єкту приватизації, як вказано в системі Prozorro, входять земельні ділянки загальною площею 1 238 квадратних метрів, будівлі та споруди площею 632,1 «квадрата» (в тому числі нежитлове приміщення на вулиці Юхима Сіцінського) та 31 працівник.

Проте об’єкт приватизації має ще й майже 1,7 мільйона гривень поточної кредиторської заборгованості, в тому числі 172 тисячі – із заробітної плати.  А умовами продажу є збереження основного виду діяльності підприємства протягом одного року, погашення боргів та недопущення звільнення працівників з ініціативи нового власника чи уповноваженого ним органу протягом 6 місяців.

Стартова ціна – 8 мільйонів 858 тисяч 455 гривень. Аукціон запланований на 28 жовтня.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм