У Кам’янці-Подільському відсутні стаціонарні пункти обігріву для бездомних, – представники омбудсмена

Суспільство

З метою забезпечення моніторингу додержання прав бездомних осіб в зимовий період, працівники регіонального представництва Уповноваженого з прав людини в Хмельницькій області здійснили візит до стаціонарного пункту обігріву у місті Кам’янець-Подільський.

Згідно із інформацією, розміщеною на офіційному сайті ДСНС України, у Кам’янці-Подільському розгорнуто 3 пункти обігріву: в приймальних відділеннях № 1 та № 2 міської лікарні, а також в територіальному центрі соціального обслуговування «Турбота».

«З’ясовано, що єдиний пункт обігріву, який функціонує на день моніторингу, облаштований у терцентрі «Турбота». Однак і тут є часові обмеження в його роботі: приймає з 8 до 19 години», – йдеться в повідомленні представників омбудсмена.

У холі приміщення виділене місце під пункт обігріву, де можна посидіти і випити чаю.

Водночас, монітори звернули увагу на те, що бездомні люди не забезпечуються тут продуктами харчування, засобами гігієни, засобами індивідуального захисту. Крім того, відсутні ліжкомісця, а отже, бездомні особи не можуть перебувати в цьому пункті вночі.

«У місті Кам’янець-Подільський відсутній пункт обігріву для бездомних осіб, який би працював цілодобово», – резюмували представники Уповноваженого з прав людини.

Нагадаємо, монітори виявили у Хмельницькому роботу лише одного  пункту обігріву замість чотирьох анонсованих.

Раніше в управлінні з питань цивільного захисту населення Хмельницької облдержадміністрації заявляли про розгортання 144 стаціонарних пунктів обігріву. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм