У ландшафтному парку на Хмельниччині незаконно вирубали дерева на майже 11 млн грн

Екологія


Працівники Державної екологічної інспекції у Хмельницькій області виявили грубі порушення в діях Шепетівського районного спеціалізованого лісокомунального підприємства під час планової перевірки з 5 по 9 березня 2021 року на об’єкті природно-заповідного фонду.

Як повідомили в ДЕІ, встановлено, що посадові особи цього підприємства проводять вирубку лісодеревини на території регіонального ландшафтного парку «Мальованка» без відповідно погоджених лімітів та дозволів на спеціальне використання природних ресурсів.

«Це є порушенням статті 9-1 Закону України «Про природно-заповідний фонд України». Відповідно до «Такс для обчислення розміру відшкодування шкоди, заподіяної порушенням природоохоронного законодавства у межах територій та об’єктів природно-заповідного фонду України», проведено розрахунки шкоди – вона склала 10 мільйонів 880 тисяч 408 гривень», – зазначили в інспекції.

Додали, що матеріали за цим фактом, в порядку статті 214 Кримінального кодексу України, направлені до Департаменту стратегічних розслідувань Управління стратегічних розслідувань в Хмельницькій області для вирішення питання щодо відкриття кримінального провадження.

Нагадаємо, у лісовому масиві на Чемеровеччині невідомі особи позрізали дерева на 800 тисяч гривень.

(Фото ДЕІ в Хмельницькій області) 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм