У місті на Хмельниччині «увіковічнили» молекулу вірусу

Культура

Місто Городок Хмельницького району отримало на свій День народження оригінальний подарунок — архітектурно-скульптурну композицію «VICTORIA». Її встановили біля Городоцького музею. Генератори ідеї — Микола та Галина Гуменюки.

Трохи більше року тому, 29 травня, у місті Городок відбулося довгоочікуване відкриття музею «G-Museum», аналогів якого немає в Україні. Того ж року було вирішено біля оновленого музею встановити скульптурну композицію «Молекула». Вона демонструє побитий і пошматований, у результаті дії різних ліків, антитіл, вакцини, вірус.

“І вірусу все таки не вдається проникнути всередину організму. Цим ми хочемо зміцнити у людей віру і вселити надію у те, що і теперішнє зло буде подолано, коли всі згуртовані, — прокоментував свою ідею для Городок.City Микола Гуменюк. — Бо що навчила нас пандемія ковіду? Навчила гуртуватися. Весь світ згуртувався. Мікробіологи, імунологи, вірусологи, фармакологи, фармацевти, лікарі різних спеціальностей, біотехнологи об’єднали всі свої зусилля і, як результат, пандемію за два роки подолано”.

В архітектурно-скульптурній композиції відтворено всі основні принципи дії хвороби: частина вірусу начебто ще не всередині організму, частина все ж проникла в клітину, вірус циркулює у крові, проникає у верхні дихальні шляхи, але там є свої «агенти», які не дають йому далі розмножуватися.

(Фото з сайту Городок.City)

Нагадаємо, в Городоцькому музеї відкрили унікальну виставку старовинних будматеріалів

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм