У природному заповіднику на Кам’янеччині незаконно видобували пісок

Екологія

Слідчі Кам’янець-Подільського районного управління поліціїоголосили підозру 30-річному місцевому жителю за незаконний видобуток та реалізацію корисних копалин.

За інформацією поліції, 30-річний житель одного із сіл району організував видобуток піску на території Національного природного заповідника «Подільські Товтри» в липні минулого року. Загалом, за відсутності у нього відповідних документів, які дозволяють таку діяльність, підозрюваний видобув близько 291 кубометра піску. За допомогою спецтехніки та двох помічників вивіз його з метою продажу. Згодом він продав частину незаконно видобутого піску жителю села Стара Ушиця.

«Загальна сума збитків, завданих зловмисником державі, становить 317 780 гривень», – зазначили в поліції.

Чоловікові вже оголошено  про підозру у незаконному видобуванні корисних копалин місцевого значення у великому розмірі, вчиненому на території природно-заповідного фонду, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 3 ст. 240 Кримінального кодексу України. Також йому інкримінують розпорядження майном, одержаного внаслідок вчинення суспільно протиправного діяння, що передувало легалізації (відмиванню) доходів, тобто у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 209 Кримінального кодексу України.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм