У Шепетівці засудили рецидивіста, який вкрав на парковці автомобіль

Кримінал

Шепетівський міськрайонний суд визнав 47-річного жителя Полтавської області винуватим у незаконному заволодінні транспортним засобом, вчиненому повторно (частина 2 статті 289 Кримінального кодексу України)  і ув’язнив його на 6 років з конфіскацією всього майна, крім житла.

Про це повідомили в пресслужбі Хмельницького апеляційного суду..

За вироком, 23 листопада торік на автостоянці навпроти залізничного вокзалу станції Шепетівка чоловік руками видавив переднє скло на  водійських дверцятах автомобіля «ВАЗ 21063», зняв блокування дверей і проник всередину.

У салоні намагався завести авто замиканням кабелів замка запалення, але не зміг. Тоді пішов до АЗС, купив пальне, заправив автомобіль і таки запустивши двигун, попросив свого знайомого завезти його в центр міста. Там продав «ВАЗ» на запчастини за 7500 гривень.

«У судовому засіданні обвинувачений свою вину визнав повністю. Розповів, що вирішив викрасти автомобіль, щоб покататися, а потім продати. Дорогою зустрів чоловіка, якого попросив завезти його до місця продажу автомобіля, бо сам був у нетверезому стані», – йдеться в повідомленні суду.

Власник автомобіля пояснив, що того дня зранку поставив ВАЗ на стоянку і пішов на роботу. Близько 14 год ще бачив своє авто, а от їхати увечері додому вже не мав на чому. Поліція знайшла його автомобіль з вибитим склом і виламаним замком запалення на авторозбірці. Шкоду йому досі не відшкодовано. Просив суворо покарати викрадача.

«До того ж, обвинувачений був раніше неодноразово судимий, в тому числі і за тяжкі злочини проти власності, і знову вчинив тяжкий злочин через декілька днів після звільнення з місць позбавлення волі», – зазначає суддя у вироку. 

Вирок ще не набрав законної сили і може бути оскаржений до  апеляційного суду.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм