Упродовж нерестового періоду рибінспектори Хмельниччини виявили понад дві сотні порушників

Екологія

У період нересту, який тривав з 1 квітня до кінця червня 2021 року,  державними інспекторами Хмельницького рибоохоронного патруля проведено 167 рибоохоронних рейдів та викрито 216 порушень природоохоронного законодавства, з яких 44 – грубі.

За інформацією установи, складено 111 протоколів за порушення правил рибальства, 20 – за незаконне придбання чи збут водних біоресурсів, по одному – за невиконання розпоряджень чи приписів продаж заборонених знарядь лову. Крім цього, оформлено 39 актів виявлення та вилучення безгосподарського майна.

«За цей період на порушників накладено штрафів на суму 10 166 гривень. Збитки, завдані рибному господарству, становлять 122 664 гривні. Під час проведених рибоохоронних заходів інспектори вилучили у порушників 130 одиниць заборонених знарядь лову та ще 84 одиниці – за актами виявлення та вилучення майна, власник якого не встановлений», – повідомив керівник рибоохоронного патруля Андрій Полудняк.

Крім цього, 62 адміністративних справи передано до судів для притягнення винних осіб до адміністративної відповідальності. Відкрито 13 кримінальних проваджень за ст. 249 КК України (незаконне зайняття рибним, звіриним або іншим водним добувним промислом).

Нагадаємо, під час операції «Нерест – 2021» на Хмельниччині вилучено 3 км браконьєрських сіток

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм