В Хмельницькій ОВА визначились із концепцією роботи щодо підтримки ветеранів

Війна в Україні

Впродовж останніх декількох місяців в ОВА відбулися ряд нарад щодо суспільної підтримки учасників бойових дій (ветеранів). Напередодні, 26 квітня, в обласній військовій адміністрації відбулася презентація концепції роботи з ветеранами на території Хмельниччини. 

В облвійськадміністрації повідомили, що за результатами нарад були сформовані відповідні доручення щодо організації та проведення навчань фахівців центрів зайнятості та ЦНАПів для роботи з учасниками бойових дій та ветеранами. Навчатимуть також фахівців, які працюють в територіальних центрах комплектування та соціальної підтримки.

Розроблено та поширено інформаційні буклети для учасників бойових дій (ветеранів) серед територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки, військових госпіталів та військових частин. Знаходиться у розробці і проект обласної програми щодо організації та проведення оздоровчих заходів/навчально-туристичних поїздок за кордон для дітей учасників бойових дій”, – розповіли в ОВА.

Заступник начальника ОВА Володимир Юр’єв доповів, що на сьогодні також розробляється концепція організації створення «Регіонального центру підтримки ветеранів» з відповідною штатною чисельністю та фінансуванням. Він наголосив, що в територіальних громадах необхідно визначити заступника, який буде опікуватись питаннями учасників бойових дій, створити відділ/сектор по роботі з ветеранами та відкрити окреме вікно в центрах надання адміністративних послуг для даної категорії осіб.

Детальніше про роботу послуг соціального захисту, матеріальну допомогу, медичне забезпечення, психологічну реабілітацію, соціальну та професійну адаптацію через ЦНАПи, утворені сільськими, селищними та міськими радами розповіла заступник начальника ОВА Оксана Андрейчик. Вона наголосила, що новостворений проект «Ветеран Хмельниччини» розроблено з метою впровадження нових механізмів і підходів для вирішення основних проблем ветеранів російсько-української війни, членів їх сімей та родин загиблих, шляхом отримання ними швидких, якісних і доступних послуг.

Підсумовуючи обговорене, перший заступник начальника ОВА Сергій Тюрін наголосив, що всебічна підтримка учасників бойових дій – ветеранів – це найбільш пріоритетне завдання як влади, так і суспільства загалом, адже герої, які ціною власного здоров’я та життя, боронять нашу державу заслуговують на глибоку пошану та вдячність за їх подвиг.

(Фото Хмельницької ОВА)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм