В музеї на Хмельниччині живе чотирилапий замковий «дворянин»

Культура

П’ять років тому до замку історико-культурного центру-музею «Старий Костянтинів», що на Хмельниччині, прибилося маленьке кошеня. Працівники центру дали притулок пухнастику і він відповів їм відданістю.

Тепер поважний замковий кіт Маркіз зустрічає і проводжає туристів. Про це пише видання «Укрінформ» з посиланням на директора центру-музею Івана Горду.

«Ми знайшли маленьке кошеня під замком у 2016 році. Хотіли його зігріти і комусь подарувати, але воно так і залишилося в нас. Спочатку я вагався, чи потрібен нам кіт. Він почав мене зустрічати, коли приходив на роботу та проводити, коли йшов додому. Кіт показав свою відданість замку, і ми його залишили. Він зветься Маркіз, бо ходить поважно, як маркіз. Він у нас унікальний і дуже розумний», — каже Іван Горда.

Аби чотирилапий мешканець замку був чистим та охайним, за ним доглядають. Харчується Маркіз домашньою їжею, яку йому по черзі приносять працівники центру.

Крім того, Маркіз часто присутній на різних нарадах, презентаціях та інших заходах. За словами співробітників, кіт поводить себе чемно і не шкодить.

Очевидно, тваринка із дворянською кличкою полюбилася не лише музейникам, а й відвідувачам замку, бо ж, схоже, знає деякі таємниці об’єкту культурної спадщини. Проте, так це чи ні, можна переконатися,  тільки особисто побувавши у замку в Старокостянтинові.

Нагадаємо, замок у Старокостянтинові увійде в новий туристичний маршрут.

(Фото історико-культурного центру-музею «Старий Костянтинів») 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм