Від 96 гривень: лісівники Хмельниччини встановили орієнтовні ціни на новорічні деревця

Екологія

Підприємства Хмельницького обласного управління лісового та мисливського господарства підготували до продажу 25 тисяч новорічних деревець.

Торік їх реалізували понад 17,3 тисячі штук на суму майже 1,4 мільйона гривень. Найбільше – Ярмолинецький, Шепетівський та Кам’янець-Подільський лісгоспи. Цьогоріч, кажуть, ціни будуть помірними, хоча й дещо вищими ніж минулорічні.

Днями лісівники розпочали продаж зелених деревець до свят оптовим покупцям. А згодом, як повідомляють у Хмельницькому ОУЛМГ,   реалізовуватимуть їх усім бажаючим  безпосередньо біля адмінбудівель підприємств і лісництв, плантацій деревець, автодоріг з інтенсивним рухом, на ялинкових базарах.

Кожне підприємство встановлює свої ціни на ялинки та сосни, залежно від їх висоти. Обіцяють, як і торік, доступні для масового покупця. Зокрема, середня роздрібна ціна за деревце становитиме:
• до метра – 96 гривень,
• від 1,1 до 1,5 метра – 129 гривень,
• від 1,6 до 2 метрів – 155 гривень,
• від 2,1 до 2,5 метра – 211 гривень,
• від 2,6 до 4 метрів – 282 гривні,
• від 4,1 до 5 метрів – 406 гривень.

«Новорічні ялинки держлісгоспів приваблюють не лише помірною ціною, а й тим, що вони пройшли радіологічний контроль і є безпечними. Завдяки прикріпленій на деревці бирці можна взнати, де воно заготовлено, тобто, чи законно реалізується», – наголошують в ОУЛМГ.

Зауважують, аби не допустити крадіжок зелених деревець, лісгоспи вже ведуть цілодобову охорону новорічних плантацій. Згодом спільно з поліцією, природоохоронцями вони проводитимуть рейди в місцях збуту ялинок. Лісівники також попереджають, що за незаконну заготівлю й реалізацію ялинок передбачені чималі штрафи.

Нагадаємо, новорічні дерева на Хмельниччині подорожчають, штрафи за їх незаконний продаж зростуть. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм