Відомий виходець із Хмельниччини став 13-тим головою Верховної Ради України

Політика

Руслан Стефанчук (фото з відкритих джерел)

Сьогодні, 8 жовтня, народні депутати обрали 13-тим головою Верховної Ради України Руслана Стефанчука, замість відкликаного напередодні з цієї посади Дмитра Разумкова. Призначення нового спікера підтримано 261 голосом.

На цю посаду претендувало троє осіб: під час рейтингового голосування перед остаточним кандидатуру Руслана Стефанчука підтримали 257 депутатів, кандидатуру Олексія Гончаренка – 44 депутати, кандидатуру Яни Зінкевич – 146 депутатів.

Зазначимо, що 45-річний Руслан Стефанчук родом із Тернополя, народився у сім’ї медиків. Навчався в Хмельницькій ЗОШ № 18, вищу освіту здобував у Хмельницькому інституті регіонального управління та права (сьогодні — Хмельницький університет управління та права імені Леоніда Юзькова), а також в Технологічному університеті «Поділля» (м. Хмельницький).

До 2019 року займався освітньою, науковою та адвокатською діяльністю. Працював на різних посадах, остання – проректор – у Хмельницькому університеті управління та права, згодом в Інституті законодавства Верховної Ради України, Національній академії прокуратури України та Вищій школі адвокатури. Доктор юридичних наук.

З травня 2019 року до 6 жовтня 2021 року був представником президента у Верховній Раді України, а до нинішнього дня – першим віце-спікером парламенту. Є народним депутатом від ПП «Слуга Народу».

Нагадаємо, у липні хмельничанин, теж колишній представник Хмельницького університету управління та права, Денис Монастирський очолив Міністерство внутрішніх справ.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм