Вулицю на честь генерала Залужного назвали у Старосинявській громаді

Інфраструктура

Майже вісім десятків вулиць, які прямо підпадали під дію закону про декомунізацію, перейменували у Старосинявській громаді на Хмельниччині. Про це свідчить рішення сесії селищної ради від 9 червня.

До того в населених пунктах громади спокійно існували вулиці, котрі мали назви, пов’язані із пропагандою тоталітарних режимів або їх діячів. Зокрема, Енгельса, Щорса, Радгоспна, Колгоспна, Будьоного, Чапаєва, Піонерська та інші.

Одну з вулиць колишнього райцентру, яка раніше мала назву радянського полководця Жукова, перейменували на честь “полкоководця” сучасного українського – генерала Залужного (нинішнього Головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного). А провулок Жукова відповідно став провулком генерала Залужного.

Ще декілька вулиць назвали в пам’ять захисників України, що родом зі Старосинявщини: вулиця Гереги (Олексій Герега, загинув у 2015 році внаслідок вибуху протитанкової міни на Донеччині), вулиця Романенка (Олександр Романенко, загинув у 2014 році від кулі снайпера під час звільнення Іловайська).

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм