За добу на Хмельниччині зареєстровано 7 повідомлень про шахрайства

Кримінал

Семеро мешканців Хмельниччини минулої доби звернулися до поліції з повідомленнями про шахрайські дії. Хтось із них, зауважують в ГУ НП у області,  майже одразу зрозумів, що потрапив у тенета шахраїв, а хтось ще кілька тижнів терпляче чекав виконання зобов’язань з боку псевдопродавців неіснуючого товару. 

На Ізяславщині дві місцеві жительки вирішили заздалегідь запастися на зиму дровами, придбавши їх за привабливою ціною по оголошенню у інтернеті. Обидві жінки перерахували через мобільний банківський додаток на рахунок шахрая по 5600 гривень кожна, але ні обіцяного товару, ні своїх грошей назад так і не отримали.

А от мешканка Славути хотіла придбати нові сонцезахисні окуляри вартістю 1580 гривень, але і обновку на літо не отримала, і кошти втратила, бо продавець з соцмережі після отримання грошей одразу зник зі зв’язку.

Ще дві потерпілі стали жертвами зловмисників, які діють за схемою «ваш родич у біді». Намагаючись врятувати свого сина від неіснуючих проблем, 50-річна мешканка Дунаєвеччини перерахувала шахраям 40 000 гривень. 43-річній жительці Ізяслава порятунок її чоловіка, який за версією зловмисників начебто потрапив у ДТП і потребує негайної операції, обійшовся у 23 000 гривень.

“Ще дві мешканки області, повіривши псевдобанківському працівнику, який їм зателефонував на мобільний, спробували убезпечити свої кредитні картки від несанкціонованого втручання. Жінки беззастережно повідомили свої персональні дані та банківські реквізити незнайомцям на іншому кінці «дроту», в результаті чого не лише не захистили жодним чином свої заощадження, а ще й позбулися їх”, – розповідають у поліції.

Та вкотре нагадують про обов’язкове дотримання правил безпеки під час здійснення операцій з купівлі-продажу в інтернеті та спілкування з незнайомцями через мобільний зв’язок, ким би вони вам не представлялися.

Нагадаємо, майже 40 тис гривень віддав дідусь із Волочищини шахрайці на “лікування дитини”.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм