За два місяці війни на Хмельниччині виплачено 88 млн грн лікарняних і декретних

Здоров‘я

Попри умови воєнного стану фахівці управління виконавчої дирекції Фонду соцстраху в Хмельницькій області продовжують працювати у штатному режимі задля здійснення усіх страхових виплат і допомог. Загалом цьогоріч для надання матеріального забезпечення застрахованим особам направлено 170 192 000 гривень. Половина з них — за два місяці від початку широкомасштабного вторгнення російський військ в Україну.

За словами начальника установи Сергія Кіндзерського, за цей період війни управлінням профінансовано витрат за рахунок страхових коштів на суму майже 88 000 000 гривень.

«Допомогу у зв’язку із тимчасовою втратою працездатності, вагітністю та пологами отримали понад 20 000 працюючих подолян та вимушених переселенців, які тимчасово перемістились на територію Хмельниччини. Як тільки кошти надходять на рахунок управління, вони одразу направляються на фінансування матеріального забезпечення, а також страхових виплат в разі нещасного випадку на виробництві або професійного захворювання», – зауважив Сергій Кіндзерський.

Зокрема, цьогоріч профінансовано допомоги:

з тимчасової непрацездатності – 138 525 000 гривень;

у зв’язку з вагітністю та пологами – 31 380 000 гривень;

на поховання – 287 000 гривень.

В установі зазначають, що саме від дати подання заяви-розрахунку залежить дата фінансування лікарняних і декретних виплат. А слідкувати за станом виплат від Фонду соцстраху застраховані особи можуть в офіційному Телеграм-каналі https://t.me/socialfund.

Працівники, чиї роботодавці не змогли опрацювати їхній лікарняний та подати за ним заяву-розрахунок через бойові дії за місцем їх розташування, можуть звернутись до будь-якого зручного відділення Фонду для отримання виплат напряму. Застраховані особи, що тимчасово проживають у Хмельницькій області, мають звернутись до будь-якого зручного відділення управління.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм