За крадіжку та пошкодження майна майже на мільйон судитимуть військовослужбовця з Хмельниччини

Кримінал

До суду направлено обвинувальний акт відносно начальника радіостанції однієї із військових частин, що дислокується на Хмельниччині.

Як встановило слідство, з червня 2019 року по квітень 2020 року військовий розукомплектовував та завдавав пошкоджень радіостанціям та радіоприймальним вузлам, що перебували на балансі військової частини, аби в подальшому викрадати їхні елементи – мікросхеми, транзистори, КМ конденсатори тощо. Згодом збував ці деталі за межами частини, повдіомляють у пресслужбі ДБР.

Своїми діями військовий не лише зменшив цінність обладнання, а й зробив його непридатним для використання за цільовим призначенням, що завдало державі збитків у сумі 960 000 грн.

У квітні 2020 року перед проведенням перевірки комплектності техніки, аби уникнути відповідальності за скоєне, сержант самовільно залишив військову частину.
Військовослужбовець обвинувачується в умисному пошкодженні спеціальної техніки, викрадені спеціальної техніки, вчиненого військовою службовою особою зі зловживанням службовим становищем та дезертирстві, тобто самовільному залишенні військової частини з метою ухилитися від військової служби, вчинене в умовах особливого періоду, крім воєнного стану (ч. 3 ст. 411, ч. 3 ст. 410 та ч. 3 ст. 408 КК України).
У разі доведення вини обвинуваченому загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 5 до 12 років.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм