“Зайців” у хмельницьких тролейбусах знову штрафуватимуть

Інфраструктура

У Хмельницькому комунальному підприємстві “Електротранс” повідомили про відновлення штрафів за безквитковий проїзд. Відтак з 15 липня “зайцям” знову виписуватимуть штрафи.

Крок вимушений, адже, на жаль, великий відсоток пасажирів не усвідомлює важливості оплати проїзду. Живемо як у радянщину, а потрібно змінюватись, бути свідомим. Цінності порядності мають бути пріоритетними. Саме це відстоюють наші захисники у боротьбі з мороком. Кожен квиток – це електроенергія, зарплата працівників підприємства, з якої йде відрахування на ЗСУ. Будьмо свідомими, спонукаймо до порядку ближніх, наближаймо нашу перемогу разом!”, – пояснили рішення в “Електротрансі”.

Відповідальність за безквитковий проїзд передбачений статтею 135 Кодексу України про адміністративні правопорушення. Розмір штрафу становитиме 280 гривень, що є сумою:

  • адміністративного штрафу (140 гривень),
  • штрафної санкції у двадцятикратному розмірі від вартості квитка (140 гривень).

Нагадаємо, з 1 липня в громадському транспорті міста Хмельницький зросла вартість проїзду. Зокрема, одна поїздка в тролейбусі коштує 6 гривень з електронним квитком та 7 гривень — без нього, в автобусах і маршрутках — 12 гривень.

До теми: Із 5 липня в Хмельницькому запрацюють оновлені автобусні маршрути.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм