«Замінування» шкіл по Україні: у Хмельницькому евакуювали учнів та вчителів навчального закладу (ФОТО)

Надзвичайні події

Після закінчення зимових канікул українськими школами котиться хвиля «замінувань». Починаючи з 11 січня, правоохоронці шукали вибухівку у всіх школах Києва, Львова, Черкас. А згодом з’явилося анонімне повідомлення і про закладені вибухонебезпечні предмети в черкаських, вінницьких та житомирських торговельних центрах. Сьогодні, 13 січня, історія із «замінуванням» навчальних закладів повторилася: тепер у тривожному списку чималої кількості об’єктів, який близько дев’ятої ранку надійшов на електронну адресу Міністерства внутрішніх справ, і школа №6 у Хмельницькому, розташована по провулку Володимирський, 12.

Як інформують в поліції Хмельниччини, до навчального закладу невідкладно виїхали працівники усіх екстрених служб. В листі від невідомої особи йшлося, що імовірний вибух мав відбутися о 11 годині.

«Правоохоронці оточили район можливої небезпеки, евакуювали учнів, вчителів та працівників школи. Наразі спеціалісти-вибухотехніки та кінологи проводять ретельне обстеження приміщення школи та прилеглої території», – йдеться в інформації ГУ НП в області.

Зауважимо, що завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об’єктів власності є кримінальним правопорушенням, відповідальність за яке передбачено статтею 259 Кримінального кодексу України. Нагадаємо, нещодавно до 5 років і 2 місяців суд ув’язнив чоловіка, який надіслав неправдиве повідомлення про «замінування» декількох основних об’єктів у Волочиську.

ОНОВЛЕННЯ о 13.53: За даними поліції, загалом було евакуйовано 680 осіб. З 10.00 по 13.10 правоохоронці обстежили 3 808 квадратних метрів приміщень та 2 600 квадратних метрів прилеглої території. Жодних вибухонебезпечних предметів чи речовин не виявлено.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм