Засуджено експравоохоронця з Кам’янеччини, який продавав інформацію про автомобілі

Кримінал

Колишнього поліцейського сектору реагування патрульної поліції відділення Кам’янець-Подільського райуправління поліції визнано винним у несанкціонованому копіюванні та збуті інформації з обмеженим доступом, яка обробляється в автоматизованих системах, що призвело до її витоку, вчиненому повторно (ч. ч. 1, 2 ст. 361-2, ч. ч. 2, 3 ст. 362 Кримінального кодексу України).

Про це повідомили працівники Хмельницької обласної прокуратури, які підтримували в суді обвинувачення.

Встановлено, що правоохоронець незаконно копіював конфіденційну інформацію щодо реєстрації транспортних засобів та їх власників з автоматизованої системи МВС України «Інформаційний портал Національної поліції України». А далі за плату збував її стороннім особам. У лютому його затримали під час чергової реалізації даних.

 «Вироком Кам’янець-Подільського міськрайонного суду його засуджено до покарання у виді штрафу в розмірі 42,5 тисячі гривень. А 3 тисячі гривень, отримані ним внаслідок несанкціонованого збуту інформації, конфісковано», – повідомив начальник відділу обласної прокуратури Володимир Готра.

Нагадаємо, днями оштрафовано експоліцейського з Хмельниччини, який «зливав» службову інформацію про власника транспортного засобу.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм