Засуджено шахраїв, які ошукали подружжя зі Старокостянтинова за схемою «ваш родич у біді»

Кримінал

Прокурорами Хмельницької окружної прокуратури у суді доведено вину двох жителів міста Суми у шахрайстві, вчиненому повторно та за попередньою змовою групою осіб (ч. 2 ст. 190 Кримінального кодексу України).

За інформацією обласної прокуратури, опівночі на стаціонарний телефон мешканців міста Старокостянтинів зателефонували невідомі. Вони сказали, що необхідно надати дороговартісну невідкладну медичну допомогу їх онуку у зв’язку із ДТП.

«Розгублене подружжя, не розмірковуючи, погодилось передати їм гроші та повідомило свою адресу. Таким чином шахраї заволоділи усіма збереженнями потерпілих – коштами у національній та іноземній валюті на загальну суму 57 тисяч гривень», –  розповіли в покуратурі. 

Наступного ж дня, завдяки злагодженості правоохоронців, зловмисників затримали у Шепетівці.

Як повідомив заступник керівника окружної прокуратури Віталій Довгань, вироком Старокостянтинівського районного суду спільників засуджено до 2 років позбавлення волі.

Нагадаємо, на Шепетівщині затримали шахрая з Миколаївської області, який діяв у Старокостянтинові за схемою «ваш родич потрапив у ДТП». 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм