ПРОТИТАНКІСТ ІЗ ХМЕЛЬНИЧЧИНИ ЗНИЩИВ ПОНАД ТРИДЦЯТЬ ОДИНИЦЬ ВОРОЖОЇ ТЕХНІКИ

Життя не раз перевіряло 23-річного хмельничанина на міцність. Євген – сирота, виховувався і навчався в інтернаті, тривалий час жив у прийомній родині. Коли ж став повнолітнім, поїхав працювати за кордон, шукав щастя в Туреччині, Польщі. І хоча справи в хлопця йшли непогано, він вирішив узяти приклад зі старших братів – повернувся в Україну і підписав контракт зі Збройними Силами.

Про нашого захисника із Хмельниччини розповіла мобільна пресгрупа Об’єднаних сил на сторінці Генерального штабу ЗСУ.

У навчальному центрі Євген опанував ПТРК “Стугна”, служити направили до протитанкового підрозділу знаменитої механізованої бригади імені князя Костянтина Острозького. За два він побував у двох ротаціях в районах бойових дій. І зараз воює на фронті, як і обидва його брати – разом наближають нашу перемогу над рашистами.

“Моє завдання, як оператора “Стугни”, просте й зрозуміле – знайти і знищити ворожу техніку, – розповідає Євген. – Головне, не дозволити російським танкам підійти близько до наших позицій. Та навіть якщо танків буде дуже багато і ми не встигнемо знищити їх усіх, у “ближньому” бою князівській бригаді теж є чим зустріти ворога. У нас достатньо й українських, і закордонних “застосунків” для перетворення російської броні на металобрухт. І додайте сюди до чорта велику мотивацію! У нас тут справжнє сафарі на окупантів: лише моя група знищила більше трьох десятків одиниць російської техніки!”

Євген переконаний, що головний секрет ефективної роботи його групи – хороша злагодженість та взаємодія з іншими підрозділами. А ще є високий бойовий дух протитанкістів і готовність першими зустріти ворога, вести бій з убивчими броньованими машинами до останньої ракети і до повного їх знищення. Хмельничанин зізнається, що піхотинці насправді вважають протитанкові групи своїм щитом та покладають на них великі сподівання.

“Не раз доводилося вести бій проти російських танків, які атакують за потужної підтримки своєї артилерії. Бувало, що хлопці з нашого підрозділу навіть під “Градами” не бігли ховатися, а продовжували заряджати ракети, аби тільки знищити якомога більше рашистських танків”, – згадує оператор “Стугни” з Хмельницького.

Як повідомляють в Генштабі ЗСУ, у свої 23 Євген не лише встиг одружитись, а й стати батьком двох малюків. Тож чесно зізнається, що зараз понад усе мріє побачити своїх діток.

“План дій у нас простий: чим більше знищимо цих нелюдів, чим швидше виженемо їх з України – тим скоріше повернемося до своїх сімей. Я знаю, що перемогти зло непросто, але ми це зробимо!”, – впевнений хмельничанин.

(Фото зі сторінки Генштабу ЗСУ)

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм