Військовий з Хмельниччини воює на захопленому російському танку

Танкісти 3-ї танкової бригади ЗСУ – одні з тих, хто зупинив наступ росіян в районі Ізюма. За наслідками одного з боїв командир роти Сергій Пономаренко отримав Героя України. У тому бою його 6 танків вийшли на 20 танків ворога. Знищили 9 ворожих одиниць бех втрат своїх. Мають і захоплену ворожу техніку, з-поміж якої — два новітні російські танки Т80. Їх уже використовують українські танкісти, знищуючи техніку ворога. На такому “трофеї” воює й мешканець Хмельницької області.

Про те, як танкісти після важких боїв під Ізюмом готуються до бойових дій, йдеться в сюжеті Громадського.

… наш земляк – головний сержант танкового батальйону Жуковський Валерій Васильович. Дякуємо за оборону! Тримаємо стрій! Пишаємось!”, – написав про військового Шепетівський міський голова Віталій Бузиль.

Валерій Жуковський, танкіст ЗСУ

Про “віджату” у ворога сучасну техніку захисник із Хмельниччини Валерій Жуковський розповідає, що система аналогічна нашій, як на Т64, але тут тепловізори стоять, з них легше стріляти, швидкісні. Коли відступала піхота росіян, в них закінчилося пальне і окупанти просто кидали техніку. Днями цей Т80 в умілих руках українських танкістів підбив дві ворожі одиниці.

Я головний сержант танкового батальйону, вже трошки старенький, тут і молодші хлопці воюють. Але скажу вам одне — яка б не була техніка, вона нам допомагає… Так, є мандраж, але є і дух. Це моя земля. Внучок маленький, сім’я, родина, друзі… Ми ж все тільки заради них”, – каже 52-річний Валерій.

Також танкіст Валерій Жуковський розповідає, що вже не перший рік воює за Україну. А нещодавно втратив на війні сина – офіцера ЗСУ. Батькові довелося, за його словами, підняти багатьох на ноги, аби знайти сина, на жаль, неживого.

Серед українських танкістів, хто більше підбив російських танків, змагання немає, йдеться в сюжеті. Для них це не статистика, хто і скільки машин знищив. Бо за кожною підбитою бронетехнікою стоїть робота людини. Водночас танкісти визнають: коли підбивають танк — більше адреналіну та азарту, ніж коли захоплюють ворожу техніку.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм