Аудитори Хмельниччини виявили майже на 300 млн грн ризикових операцій та неефективних управлінських дій

Економіка

Працівники управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області за січень-травень цього року під час заходів державного фінансового контролю виявили факти неефективних управлінських дій та ризикових операцій, що призвели чи можуть призвести до упущених вигод (не отриманих доходів) та зайвих витрат на суму понад 292 мільйони  гривень.

Про це повідомили в пресслужбі відомства.

Крім того, в роботі державних і комунальних установ за п’ять місяців ревізори виявили втрат матеріальних та фінансових ресурсів на суму понад 21,8 мільйона гривень.

«Вже забезпечено відшкодування втрат на більш як 20,6 мільйона гривень, з урахуванням тих, які виявлені в попередніх роках», – зазначили в Держаудитслужбі.

До установ та організацій, де встановили порушення, застосовано дві фінансові санкції – попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства. На трьох посадовців складено адмінпротоколи. Економічний ефект від впровадження пропозицій, наданих управлінням, становив понад 720 тисяч гривень.

«За переданими нами матеріалами правоохоронні органи розпочали 4 досудових розслідування, а також вручено 2 повідомлення про підозру у вчиненні кримінального правопорушення та складено 6 протоколів про адміністративне правопорушення, пов’язане із корупцією», – наголосили в управлінні Західного офісу.

Нагадаємо, аудитори встановили в бюджеті міста Хмельницький багатомільйонні втрати. 

ДО ТЕМИ: після аудиторських перевірок на Хмельниччині торік розпочато 12 кримінальних проваджень.

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм