Після аудиторських перевірок на Хмельниччині розпочато 12 кримінальних проваджень

Аудитори Хмельниччини упродовж 2020 року за результатами проведених ревізій виявили втрат матеріальних та фінансових ресурсів на суму понад 98 мільйонів гривень.

Про це повідомили в пресслужбі Управління Західного офісу Держаудитслужби в Хмельницькій області.

Зокрема, заходами державного фінансового контролю встановлено факти неефективних управлінських дій та ризикових операцій, що призвели (можуть призвести) до упущених вигод (неотриманих доходів) та непродуктивних (зайвих) витрат на суму майже 48 мільйонів гривень.

Завдяки реагуванню аудиторів забезпечено відшкодування втрат на суму понад 19 мільйонів гривень. Від упровадження пропозицій, наданих управлінням Держаудитслужби, економічний ефект сягнув понад  16,3 мільйона гривень.

«За порушення до установ та організацій застосовано 39 фінансових санкцій, як-от зупинення операцій з бюджетними коштами, зменшення бюджетних призначень і попередження про неналежне виконання бюджетного законодавства.  На 23 посадовців складено протоколи про  адміністративні правопорушення», – йдеться в повідомленні.

Зазначається, що за матеріалами контрольних заходів правоохоронні органи розпочали 12 досудових розслідувань. Також 11 особам повідомлено про підозру у вчиненні злочинів.

У 40 випадках фахівці управління залучалися як  спеціалісти в рамках відкритих кримінальних проваджень. За результатами таких консультацій  виявлено порушень, що призвели до втрат, на суму майже 13 мільйонів гривень, а також 17 особам повідомлено про підозру у скоєнні кримінального правопорушення.

Нагадаємо, під час ревізії фінансово-господарської діяльності Славутського водоканалу виявлено порушення, які призвели до втрат понад  2,5 мільйона гривень, а також неефективне використання більше 1 мільйона гривень бюджетних коштів.

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм