Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів держава виставить на аукціон в рамках приватизації

Економіка

Єдиний майновий комплекс державного підприємства «Дунаєвецький комбінат хлібопродуктів» стане першим об’єктом, який буде виставлено на прозорий онлайн-аукціон в рамках приватизації державних комбінатів хлібопродуктів (КХП).

За інформацією Фонду держмайна, об’єкт приватизації розташований у місті Дунаївці Хмельницькоі області, складається з будівель та споруд загальною площею 79804,48 квадратного метра, серед яких: адмінбудинок з їдальнею, пекарні, елеватори, млинзавод, лабораторія, склади, цехи, гаражі, інші господарські будівлі. Загальна площа земельних ділянок – 67,3043 гектара.

Наявне технологічне обладнання, а також необхідні комунікації: водопостачання, електропостачання, каналізація, під’їзні шляхи.

Стартова ціна на актив становить 187 мільйонів  637 тисяч 810 гривень. Аукціон відбудеться 7 травня.

Свого часу, як зауважують у Фонді держмайна, КХП були однією з ключових ланок аграрного виробничого процесу, який монопольно контролювала держава. Проте, з переходом до вільного ринку цей актив став непрофільним для держави. Значну частину підприємств важко назвати успішними, але приватизація цих активів може докорінно змінити ситуацію.

«Приватизація КХП – це вигода для всіх учасників процесу: держава отримає кошти до бюджету та пожвавлення економічної активності, інвестори – важливі для розвитку бізнесу активи, місцеві громади – робочі місця та розвиток територій», – йдеться в повідомленні Фонду.

Нагадаємо, Фонд держмайна продає на Хмельниччині пам’ятку культури за майже 320 тисяч гривень. 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм