Екстрена меддопомога Хмельниччини отримає чергові нові «швидкі»

Здоров‘я

Автопарк Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поповниться 10-ма сучасними автомобілями швидкої медичної допомоги для боротьби з COVID-19.

За інформацією українського виробника спецтранспорту ТОВ «Автоспецпром», медики отримають по 5 «швидких» типу В та С (реанімобілі), які пристосовані для транспортування хворих з важким перебігом коронавірусної хвороби. Вони виготовлені на базі «Citroen Jumper», ще дві типу В – на базі «Peugeot Boxer».

 «Спецавтомобілі повністю відповідають держстандартам та мають у медичному салоні повний набір необхідного устаткування: засоби дихальної підтримки та моніторингу стану пацієнта. У реанімобілях також встановлено італійські портативні апарати ШВЛ, які можна використовувати для допомоги дорослим, дітям та навіть новонародженим», – запевняє заступник директора товариства Кирило Коморкін.

 «Швидкі» вже відправили до регіону призначення. Угоду на їх постачання було укладено за так званою «ковідною» процедурою.

Раніше перший заступник голови Хмельницької обласної ради Володимир Гончарук повідомляв, що автопарк обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф поповнився 15-ма новими сучасними автомобілями «Citroën». Придбали їх за кошти НСЗУ, вартість однієї автівки з устаткуванням становить 1,9 мільйона гривень. До кінця квітня мали надійти ще 10 таких автівок.

Нагадаємо, працівники Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф долучилися до танцювального флешмобу до професійного дня. 

 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм