Хмельниччина отримала 21 новий автомобіль «швидкої» допомоги (ФОТО)

Здоров‘я


Сьогодні, 26 жовтня, до підстанцій екстреної медичної допомоги в різні куточки Хмельниччини вирушить 21 новенька карета «швидких». Ключі від них передав голова ОДА Сергій Гамалій керівникам підстанцій під час урочистої церемонії, яка відбулась на території Хмельницького обласного центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.

Очільник облдержадміністрації подякував усім медикам Хмельниччини за врятовані життя, жертовну працю та високий професіоналізм.

За словами Сергія Гамалія, завдяки президентській ініціативі сьогодні область відчула неоціненний вклад в покращення суспільного здоров’я. Зокрема, в рамках національної програми «Велике будівництво» оновлено 10 приймальних відділень опорних лікарень. Тож із перших секунд прибуття у медичний заклад пацієнт отримуватиме високоспеціалізовану медичну допомогу за сучасними світовими стандартами.

«В цьому контексті дуже важливо, аби лікарі мали можливість якнайшвидше доставити пацієнта у критичному стані до приймального відділення. Саме цій меті і слугуватимуть карети «швидкої» допомоги», – зазначають в пресслужбі ОДА.

Зауважують, що 21 сучасний спецавтомобіль типу В і С марки CITROEN Jumper (із переднім приводом) та Volkswagen Crafter (із повним приводом) придбані за кошти Міністерства охорони здоров’я та Національної служби здоров’я. Загальна їх вартість становить майже 47 мільйонів гривень.

(За матеріалами пресслужби Хмельницької ОДА) 

Дізнавайтеся новини першими на Телеграм